Wednesday, February 22, 2012

SMS berantai

SMS BERANTAI.

Assalamualaikum. Yeah, aku tahu ramai yang macam dilema bila dapat mesej mesej berantai macam ni kan. Minta forward kepada 20 orang la , kalau tak kena musibah. So guys, i'm here to settle down it. Read through an article:)

Act, mengajak orang yang mengingati Allah adalah amalan yang sangat la terpuji sama ada through words,action or else. Selain tu, setiap perbuatan yang dilakukan atas tujuan tersebut juga mendapat pahala yang lumayan sehinggakan dia tergolong dalam kalangan golongan ahli syurga yang dijanjikan Allah untuk para pendakwah. Tapi, masalah dia sekarang perkara macam ni disalah ertikan oleh certain people yang tak bertanggungjawab sehingga sanggup menjanjikan sesuatu milik Allah. Antaranya menjanjikan bala atau neraka untuk golongan yang tidak mahu turut serta berdakwah melalui penyebaran SMS BERANTAI yang semakin berleluasa. 

Memang tak dinafikan la, yang penulis penulis ni semua terutama yang buat SMS tu la, berdosa besar kerana telah menjanjikan sesuatu yang bukan milik dia tetapi hak milik mutlak ALLAH S.W.T. Mana ada manusia boleh menjanjikan bala, dosa, pahala atau nikmat kat orang lain kan ? Sedangkan semua tu hanya milik Allah yang Esa. Oleh itu, abaikan. Anggap benda tu dibuat oleh pihak yang ambil remeh pasal agama. Sesungguhnya dosa, pahal semua terletak di tangan ALLAH. :)


# IMAN


No comments: