Saturday, April 30, 2011

i'm proud to be..


salam. yup. i'm proud to be muslim. urm, okay, maybe korang tertanya tanya kan kenapa aku tiba tiba je ? first sekali, terima kasih to mama .Wawa sayang mama <3


Err, okay. Act, pagi tadi tinggal aku dengan mama je. Al-maklum la , yang lain sekolah kann? SBPIS je gedik gedik cuti hari nie. :P Haha.. Then, duduk la cerita cerita .*We used to do this always* Hmm, tiba satu part tu, aku macam termakan ouh. sumpahh, first time aku nangis depan mama *malu*. kenapa ?

Mama cakap, anything yang kita buat kat dunia nie niat biar kerana Allah Ta'ala.Okay,masa ni aku normal lagi.Sempat makan nasi goreng pandang2 tv. Then,bila mama da cerita bab lain*nie aku tak leh cakap,peribadi* sumpahh aku leleh . Tak sanggup pandang mama. Kat situ, aku tiba tiba rasa mcm bersalah gilaa dulu buat hal , main main je bila study.Setan tak setan aku dulu kan ?*tipuu la aku setan*

image

Okay la,korang still don't get it ea?aku bagi contoh laa. Korang tade duit*bayang kan korang da besar k* Then korang kerja, tapi,duit yang masuk tu still sebenarnya tak cukup nak tanggung hidup kita*anggap la life mase tu kos tinggi gilaa* Tapi atas sebab niat korang kerana ALLAH, Insyaallah, korang tak rasa beban sangat, rase mcm ade je duit tu tapi sebenarnya tak pun. 

Aku cakap ni bukan saja saja,Ini atas dasar pengalaman aku la kan.Kalau korang tak caya, buat, Cuba niat kan apa apa tu sebab ALLAH. Aku pun da setting balik sebab aku aku pergi sekolah, belajar bagai nak mati semua. Budak budak SPM,insyaallah result kita gempakk kalau kita niat sebab ALLAH, bukan sebab kitaa nak bangga bangga. 

Maaf,kalau aku cakap ni ade yang tak betul or apa,aku pun manusia , Selalu buat silap. Maaf dipohon ya ?*aku skema*Post nie tade la nak tunjuk aku bajet baik ke apa. Just nak berkongsi .Tak salah kan ?Dekduksi nya,Allah tu Maha Kaya,Adil dan segala gala nya. Hanya tinggal kita je nak ubah semua tu. Lastly,carik Pencipta kitaa balik. Dia tahu apa yang terbaik buat kitaa :)


P/s: Hey, buat keputusan betul2 la. Yakin je okay ? Sentiasa doakan :)




No comments: